Halk Sağlığı Birlikleri Dünya Federasyonu’ndan Küba’ya Ödül



Halk Sağlığı Birlikleri Dünya Federasyonu Küba’nın Pedro Kouri Tropikal Tıp Enstitüsü’ne Kurumsal Mükemmeliyet Ödülü verdi.

Ödülün verilme gerekçesi Enstitü’nün 80 yıldan daha uzun süredir tanı, araştırma, eğitim ve tıbbi bakım alanlarında elde ettiği sonuçlar.

Tropikal Tıp Enstitüsü’nün Bilim ve Geliştirme Bölümü başkanı Jorge Fraga Nodarse Küba Haberleri’ne yaptığı açıklamada bu ödülün, Kurumun Küba’da bulaşıcı hastalıkların tedavisinde bir referans olarak önemli rol oynadığı bu salgın koşullarında çifte öneme sahip olduğunu belirtti.

Nodarse Enstitü’nün toplamda 412 tane yüksek impact dereceli bilimsel sonuca, 3.455 tane ulusal ve uluslararası dergilerde yayımlanmış bilimsel makaleye imza attığını ve Küba Bilim Akademisi tarafından verilen 190’dan fazla ödüle sahip olduğunu belirtti.

Kurumun ödüle değer görülmesinin bir diğer önemli göstergesi ise, Kübalı ve yabancı kurumlarla ve üniversitelerle olan yakın ilişkisi ve onların dünyanın değişik bölgelerinde enfeksiyon hastalıklarına karşı verdikleri mücadeledir.

Halk Sağlığı Birlikleri Dünya Federasyonu Kurumsal Mükemmeliyet Ödülü’nü bu alana katkı koyan hükümet dışı kuruluşlara, kar amacı gütmeyen organizasyonlara veya toplumların refahını sağlama konusunda 10 yıldan daha uzun süreli deneyime sahip kurumlara veriyor.

http://www.cubanews.acn.cu/science/11282-world-federation-of-public-health-associations-awards-cuban-scientific-institute

 

 

Yorumlar

  1. Küba dünyaya örnek olsun hocam. Önce sağlık, insan. İnsanlık ödüllerinin hepsini küba alsın. Fakir sanılan insan zengini ülke. Alkışlanmalı.

    YanıtlaSil
  2. Kuba dünyaya örnek olsun hocam

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

SALGIN